Filmtrailercompany
TrailersAboutContact
ontwikkeling
en productie
van teasers en
trailers voor
filmproducties

SpanGas op Survival

Diede in 't Veld (2009)

De leerlingen van het SpangaliS-college verlaten de schoolbanken en gaan op een actieve werkweek naar de Ardennen. Docent Jochem heeft er zin in en gaat als begeleider mee evenals docente Engels Madge, die niet echt zit te wachten op een week slapen in een tent.

Aangekomen in het bos bij het basiskamp is het de bedoeling dat de leerlingen in teams allerlei opdrachten uitvoeren, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Hierdoor komen ze soms zelfs in gevaarlijke situaties terecht. Tijdens het hoogtepunt van de werkweek; "de dropping" is er een hevige concurrentiestrijd tussen beide groepen en is de zekerheid van een goede afloop ver te zoeken is. Samenwerken zal moeten om veilig de weg naar het kamp terug te vinden.

Flip en Tobias zijn broers. Flip is openlijk homo; zijn vriend gaat niet mee. Tijdens de survivaltocht schiet zijn arm uit de kom. De anderen plaatsen hem terug in de kom, hij krijgt een mitella om.

Barry is van school en komt op eigen gelegenheid. Hij mag niet meedoen met het programma, maar blijft wel in de buurt rondhangen. Hij zwemt soms naakt.

Madge komt tijdens de werkweek aanzetten met verbuigingen van Engelse werkwoorden. Eťn meisje wil die wel leren. Aan het eind van de film wordt er een rap op gebaseerd.

Regie: Diede in 't Veld

Scenario: Anya Koek

Productiemaatschappij: Nijenhuis & de Levita Film & TV B.V.

Genre: Avontuurlijke familiefilm

OfficiŽle website

terug naar overzicht